Somriu

Psicomoticitat

La psicomotricitat és una disciplina educativa,preventiva, i terapèutica que actúa sobre la totalitat de la persona, a través de les sensacions, moviments, jocs i la seva posterior representación amb la finalitat de que el subjecte estableixi una relació positiva amb ell mateix, els objectes, l’espai-temps i els altres.

La intervención psicomotriu es dirigeix tant a persones sanes com a aquelles que pateixen algún tipus de transtorns, limitacions o diversitat funcional, a qualsevol edat, a partir de les vivències corporals.

Psicomotricitat terapèutica

La psicomotricitat terapèutica esta orientada al tractament de trastorns psicomotrius, alteracions tónico-posturals i/o trastorns del desenvolupament, tant primaris com secundaris a alguna altra alteració. Acompanyem i afavorim la millora de les capacitats de l’infant tenint en compte les diferents àrees del desenvolupament, àrea motriu, àrea cognitiva, i àrea socioafectiva i comunicativa, i la interrelació entre aquestes.

Atenem a :

  • Infants amb alteracions motrius i/o neurològiques
  • Infants amb trastorn de l’espectre autista
  • Infants amb problemes de conducta
  • Infants amb altres alteracions que dificultin el seu desenvolupament global.

Psicomotricitat preventiva

La psicomotricitat preventiva te com a objectiu preveure trastorns psicomotrius amb població de risc o en períodes determinats de la vida com la infantesa. Acompanyem a l’infant en el seu itinerari de maduració cap a un desenvolupament harmònic i global.

Oferim suport i acompanyament a infants prematurs, adoptats o acollits…i les seves famílies. També realitzem grups de criança on jugant acompanyem la primera etapa de la vida.

Psicomotricitat educativa

La psicomotricitat educativa, és realitza en l’àmbit escolar, de forma grupal, i està orientat a acompanyar i afavorir el desenvolupament i els aprenentatges de l’infant mitjançant l’abordatge corporal.

A SomRiu acompanyem i assessorem als centres educatius dels infants que atenem.