Somriu

Activitats

GRUP D'ACOMPANYAMENT AL DOL PERINATAL

Si has patit una o vàries pèrdues durant l’embaràs i t’agradaria compartir amb altres persones que estan passant per una experiència similar, vine a les nostres trobades grupals de suport al dol. És un espai segur, confidencial i respectuós on poder acompanyar-nos i compartir el dolor per la pèrdua dels nostres fills i filles. 

 • Data d’inici: 11 de Gener del 2023
 • Horari: 2n. i 4t. dimecres de cada més a les 19:30h.
 • Espai: Somriu: C/Amàlia Soler 33, 08720 Vilafranca de Penedès.
 • Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Si estàs interessat/da en participar, entra en contacte trucant al telèfon: 616656485. 

A càrrec de: Patrícia Carceller, Psicòloga perinatal.

CREIXEM AMB UN SOMRIURE

El projecte “Creixem amb un somriure”  es pot dur a terme gràcies  al suport de la Diputació de Barcelona.
“Creixem amb un somriure” dona atenció a infants i famílies amb risc de exclusió social i és possible també gràcies al treball en xarxa de diferents entitats de la zona: Serveis Socials, Consell Comarcal, Cap pediatria, Cdiap i l’Espai familiar la casa petita.
Amb projectes com aquest enfortim la xarxa i sobretot afavorim el benestar d infants i famílies de la zona.
Seguim treballant per anar plantant petites llavors fruit de les quals afavoreixin una infància feliç, famílies felices, societat feliç…lluitem per una societat més equitativa, justa i de qualitat per totes les persones que en formem part.

-Espai: Somriu, C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
-Professionals: Anna Matrò (fisioterapeuta i psicomotricista), Ruth Marrugat (psicòloga d’atenció precoç i família)

JOCS I MUSICOTERÀPIA EN FAMÍLIA

En què consisteix l’activitat?

És un espai de joc en família per compartir estones i reflexions sobre la criança, enfortir vincle i conèixer el desenvolupament dels infants de 6-36 mesos. 

És un espai d’acompanyament des de una mirada respectuosa i multidisciplinar, a través de la psicologia, psicomotricitat, fisioteràpia i musicoteràpia.

Com seran les sessions de joc?

En cada sessió hi trobareu una activitat proposada per una nosaltres durant els primers 45 minuts; els 45 minuts restants serà una estona de joc lliure però amb el nostre acompanyament i diferents materials estimulants i divertits.

-Horari: tots els dilluns de 10:00-11:30h
-Espai: Somriu, C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
-Professionals: Anna Matrò (fisioterapeuta i psicomotricista), Ruth Marrugat (psicòloga d’atenció precoç i família) i Núria Pujol Girona (musicoterapeuta formada en família i infància)

-Preu: 48€ mensuals per família

 
Places disponibles!
 

Us podeu inscriure enviant un correu a info@somriupenedes.cat

MUSICOTERÀPIA, DONA I EMPODERAMENT

En què consisteix i espais familiars de 9 a 36 mesos?

Després d’haver viscut els primers mesos de la criatura, establint vincle i la coneixença entre la mare i l’infant, la mare necessita retrobar en ella mateixa petites cosetes que li donin l’energia i el coratge per afrontar les rutines del dia a dia, i la necessitat de trobar el moment de dedicació amb el seu fill o filla.

Amb activitats musicals, amb participació activa del grup, fent jocs musicals amb improvitzacions de petits instruments, massatges i relaxació, es donarà un espai lliure d’expresió per la mare, promovent una unió i una escolta activa entre la mare i la seva criatura, i aconseguir un moment màgic en que la música fluirà sense necessitat de la parla per a donar caliu familiar i grupal.

Objectius:

-Principals:

 • Que participin totes les families (pot variar totalment la tipología dels usuaris tant per les edats i necessitats de les criatures com a nivell musical).
 • Que disfrutin al màxim de l’activitat

-Secundaris:

 • Autoestima i expressió emocional
 • Joc i admiració de la interacció entre mares i fills
 • Consciència de la realitat
 • Distreure’s de les obligacions diàries i arribar a l’inconscient per a gaudir
 • Participar de la manera més cómode per mares i fills segons les seves condicions
 • Donar dret sense prejudicis de la improvització infantil
 • Relaxació
-Data d’inici: dijous dia 13 d’octubre
-Horari: tots els dijous de 11:15-12:15h
-Espai: Somriu, C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
-Professional: Núria Pujol Girona (musicoterapeuta formada en família i infància)
-Preu: 40€ mensuals per família
 

Us podeu inscriure enviant un correu a info@somriupenedes.cat

MUSICOTERÀPIA, DONA I POSTPART

En què consisteix la Musicoteràpia per a la Dona i Postpart – de 0 a 9 mesos?

Després d’un part, la dona explora un món nou on el seu cos, la seva manera de pensar, el seu entorn, ha donat un gir, després d’haver viscut un moment únic, el part, que juntament amb l’alletament, el vincle i la connexió amb la seva criatura… la dona es pot veure sobrepasada.

Amb activitats musicals i participació activa del grup, amb mantres, massatges i relaxació, farem créixer l’autoestima, donant un espai lliure d’expresió, on la mare es senti valorada i estimada, tant per ella mateixa com per la gent del seu voltant, establint un vincle i una escolta activa cap a l’infant.

Objectius:

-Principals:

 • Que participi el màxim de dones (pot variar totalment la tipología dels usuaris tant a nivel funcional com a nivel musical).
 • Que disfrutin al màxim de l’activitat

-Secundaris:

 • Autoestima i expressió emocional
 • Interacció entre les mares i la criatura
 •  Millora de la interacció social i prendre consciència dels altres
 • Consciència de la realitat
 • Distreure’s de les obsessions del dia a dia
 • Participar de la manera més cómode per a les dones segons les seves condicions
 • Relaxació
-Data d’inici: dijous dia 13 d’octubre
-Horari: tots els dijous de 10:00-11:00h
-Espai: Somriu, C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
-Professional: Núria Pujol Girona (musicoterapeuta formada en família i infància)
-Preu: 40€ mensuals per família
 

Us podeu inscriure enviant un correu a info@somriupenedes.cat

IOGA AMB NADONS

Durant el postpart i la criança el ioga és una eina excel·lent per acompanyar de forma respectuosa i amorosa el vincle que s’estableix entre tu i el teu nadó. Les sessions són un espai ideal per sentir, compartir, acceptar ritmes, comunicar-vos i relaxar-vos. Un espai per exercitar el teu cos amb seguretat i amor juntament amb el del teu nadó. És el moment per escoltar el teu cos i el seu, les teves necessitats físiques i emocionals i les seves, i per fer més estret el vincle que us uneix.

El treball corporal va dirigit a recuperar el teu cos després de l’embaràs i el part, posant especial èmfasi en les zones que més han patit i tornant de manera natural a la teva postura corporal. A cada sessió busquem tonificar, estirar, respirar, relaxar, corregir males postures… sempre tenint en compte el teu nadó i deixant que participi de manera més o menys activa al llarg de la classe. La recuperació de la zona del perinné i el sòl pèlvic i el treball abdominal i hipopressiu són dos elements que també s’inclouen a totes les sessions.

A banda d’això, el teu nadó també gaudeix dels massatges, les carícies, els moviments, l’atenció i les melodies que li dediques. Ell i la resta de nadons marquen el ritme de la sessió i se’ls respecta sempre les seves necessitats: plor, lactància, son… Tot hi té cabuda!

Les classes de ioga amb nadons són el lloc ideal per continuar fent tribu i compartir una etapa tan bonica i intensa com és el postpart i la criança. Es pot començar a partir d’unes sis setmanes després d’haver donat a llum (vuit si el part ha sigut per cesària).

-Horari: tots els dimecres de 17:00-18:00h
-Espai: Somriu, C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
-Professional: Mònica Baltasar
-Preu: 40€ mensuals per família
 
Places disponibles!
 

Us podeu inscriure enviant un correu a info@somriupenedes.cat

IOGA I ESFERODINÀMIA PER EMBARASSADES

L’embaràs és una etapa plena de grans canvis tant físics com emocionals. Utilitzar i adaptar les tècniques del ioga i l’esferodinàmia en aquests moments de gran transformació et permet harmonitzar el teu estat de salut, gaudir d’un embaràs més conscient i preparar-te amb confiança per donar a llum i per a la maternitat.

La combinació del ioga i l’esferodinàmia en una mateixa sessió aporta moltíssimes possibilitats a l’hora de treballar sobre la base de moviments suaus, conscients i fluids. Les sessions estan orientades a conèixer millor el teu cos i a sentir-lo més vital, flexible i relaxat. Ens enfoquem a realitzar moviments, postures i respiracions que alleugin les molèsties de l’embaràs i que siguin d’utilitat durant el procés de part.

El ioga i l’esferodinàmia fan un tàndem perfecte que afavoreix la connexió amb el teu nadó en un ambient d’harmonia i pau. A la vegada, et permet connectar amb la teva fortalesa interior perquè puguis gaudir de l’embaràs i el part amb plenitud, serenitat i amor.

L’embaràs i la maternitat són més fàcils si es comparteixen amb dones que estan vivint el mateix que tu. A les classes sempre donem espai per comentar tot allò que necessites i per intercanviar opinions i experiències. També tenim un grup de WhatsApp específic per estar en contacte entre nosaltres. I, a més, podem continuar fent tribu a les classes de ioga postpart amb nadons.

-Horari: tots els dimecres de 18:15-19:150h
-Espai: Somriu, C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
-Professional: Mònica Baltasar
-Preu: 40€ mensuals per família
 
Places disponibles!
 

Us podeu inscriure enviant un correu a info@somriupenedes.cat

JUGUEM?

Juguem? és un projecte d’acompanyament familiar destinat a famílies ( pares, mares, germans…) d’infants de 0-3 anys; i que mitjançant el joc té l’objectiu d’enfortir els vincles entre els membres de la família i acompanyar en els diversos aspectes que implica la criança. És també un espai de relació entre famílies i per tant un espai per compartir experiències. 

 • Espai: Gimnàs Municipal de Santa Margarida i Els Monjos
 • Data d’inici: 22 de Gener del 2022
 • Durada: 7sessions que s’iniciaràn al gener del 2022 . Les altres dates previstes són: 12 de Febrer, 12 de Març, 30 d’Abril, 28 de Maig, 8 d’Octubre i 12 de novembre. (Aquestes dates es poden modificar si la situació sanitària ho requereix)
 • Hora: de 11 a 12:30 hores.
 • Inscripcions: Obertes a partir del 10 de gener fins a exhaurir places.
  • Telèfon: 93 898 37 57
  • Correu electrònic: infancia@smmonjos.cat

TALLER GRATUÏT PER A LES FAMÍLIES!     ÚS HI ESPERE’M!

PROPERES ACTIVITATS

En motiu de la Fira del Gall, les activitats proposades pel dissabte dia 17 de Desembre, s’ajornaràn i es realitzaran a inicis del 2023. Properament us indicarem les noves dates. 

Gràcies!

DIVENDRES A LA FRESCA

ACTIVITAT AJORNADA. PROPERAMENT US INFORMAREM DE LA DATA DEFINITIVA.

 

Us presentem una activitat 2+1: Divendres a la fresca!

 

Consiteix en dues activitats que es realitzen conjuntament destinades a mares i pares i un altra pels infants:
TAST DE VINS + XERRADA SOBRE CRIANÇA ( Els límits: quants, quins com?) 
 
EL TAST serà a càrrec de Ivà Gallego; que ens presentarà el seu projecte personal: PARET SECA. L’Ivà elabora els seus vins de manera natural en un vivè de celleristes ubicat a Font Rubí. En el tast hi trobareu el macabeu i el xarel·lo.
 
LA XERRADA de criança serà a càrrec de Ruth Marrugat, psicòloga d’atenció precoç i infanto-juvenil. Parlarem de la difícil tasca d’acompanyar els infants de manera respectuosa al mateix temps que establim límits.
 
L’ACTIVITAT INFANTIL: mentre els pares i mares realitzeu el tast i la xerrada els vostres infants podran estar ben entretinguts jugant en els diferents espais dels que disposem a SomRiu ( la nostra sala de psicomotricitat i la sala multisensorial). Estaran acompanyats per l’Anna Matarò ( fisioterapeuta i psicomotricista)
 
Així doncs podeu venir tota la família o nomès els adults.
 • ACTIVITATS PER MARES I PARES: Tast + xerrada
 • ACTIVITAT PER INFANTS: Jocs motrius, jocs sensorials, jocs de taula.. al mateix temps que els pares i mares fan la seva activitat.
 • Espai: Pati exterior
  • SomRiu – C/ Amàlia Soler 33, Vilafranca del Penedès
 • Dates: —
 • Horari: 19:00 a 20:30h
 • Preus:
 • TAST+XERRADA: 25€ per família
 • ACTIVITAT INFANTIL: 4€ per infant

Us podeu inscriure a travès del formulari o enviant un correu a info@somriupenedes.cat

ACTIVITATS REALITZADES

INSCRIPCIONS