Què és el joc? quin és el joc segons l’edat de cada infant? i quines les joguines més adequades? QUÈ...
Veure mésSoc psicòloga llicenciada per la Universitat de Barcelona i formada en atenció precoç, observació de nadons, psicologia infanto-juvenil i família. La meva formació és d’orientació psicodinàmica. Des de fa més de 15 anys que treballo atenent nadons i infants amb dificultats diverses, així com acompanyant a les seves famílies.
FORMACIÓ ACADÈMICA:
Formació en psicologia perinatal. Cursant a l’Institut Europeu de Salut Mental Perinatal.
Postgrau d’Observació de nadons i atenció a infants. Universitat de Girona. ACPP.
Màster semipresencial en psicoteràpia psicoanalítica. Universitat de Girona. ACPP.
Postgrau teòric-clínic en psicopatologia del nen, l’adolescent i la família des de la perspectiva relacional i psicoanalítica. Fundació Eulàlia Torres de Beà.(FETB). CSMIJ de Gràcia. Barcelona
Màster en Atenció precoç i família. Universitat Ramón Llull .
Llicenciatura en Psicologia. Universitat de Barcelona. Practicum Hospital Sant Joan de Déu, Unitat de preescolars disharmònics i UFAM.
Certificat d’expertesa en psicologia de l’educació. Col·legi de psicòlegs de Catalunya.
FORMADA EN :
Trastorns de l’espectre autista, prematuritat, adopcions, prevenció i detecció de maltractament infantils, neurociències, diverses pedagogies edutatives…
FORMACIÓ ACADÈMICA:
Llicenciada en Psicomotricitat. Universitat Provincial de Córdoba. Argentina
FORMACIÓ ACADÈMICA:
UManresa-FUB 2018 – 2022 Grau de Fisioteràpia |
Màster en Psicomotricitat, preventiva, educativa i terapéutica. (Cursant) UVic
Curs bàsic d’estimulació basal i curs bàsic del Concepte Halliwick. |
Sóc Roser Ferrer, logopeda des de l’any 2000. M’he especialitzat en el tractament de les dificultats de desenvolupament del llenguatge i de la comunicació en petita infància a diferents CDIAP. També he desenvolupat la meva trajectòria personal i professional col·laborant amb diferents despatxos on he portat a terme tasques de diagnòstic i tractament en infants i adolescents amb dificultats de comunicació i retard de llenguatge oral i escrit. M’he format en sistemes alternatius i/o augmentatius de comunicació per a infants i adolescents amb dificultats de comunicació.
Podria dir que la música és part de la meva vida. Des de petita he dedicat el meu temps al piano i a gaudir de la música en tots els sentits i de totes les maneres possibles.
Per a mi, la música ha estat sempre una afició, ja que per circumstàncies del dia a dia, he treballat en altres àmbits. En alguns m’han permès formar-me en temes socials, que juntament amb els meus estudis musicals i el meu interès, he pogut descubrir que la música a nivell terapèutic és un benestar per a totes les persones i de totes les edats.
Coneixo la musicoteràpia el 2002 per curiositat, i a partir d’aquí, en quedo meravellada i inquieta per a voler aprendre’n més.
Al 2006 em formo i finalitzo un curs per a conèixer la musicoteràpia des del seu interior i documentar-me de tots els seus mètodes i maneres de fer, amb UNED, la Universitat Nacional d’Educació a Distància.
Del 2007 al 2009 assisteixo a conferències i tallers, em formo i aprenc sobre la musicoteràpia i el tracte amb les persones grans i amb les persones amb necessitats específiques, fisiològiques, cognitives, emocionals i socials.
Al 2010 em formo i finalitzo en unes jornades a l’Auditori Pau Casals del Vendrell a través de l’Associació Ressò de Musicoteràpia, que treballen a l’Hospital Sant Joan de Déu. Aprenc i entenc que la musicoteràpia no busca objectius, sinó que cerca el benestar i el vincle amb la persona.
Entre 2012 i 2019, vaig ser mare de 3 fills. La vida es volca al seu món, i gràcies a ells, conec la musicoteràpia prenatal, gaudint de sessions de musicoteràpia durant els embarassos, i veient de primera mà les seves finalitats i alegries que genera la música. També, assisteixo a diferents tallers familiars de musicoteràpia, amb l’Associació de Musicoteràpia Penedès, a on experimentem amb la música, obrint camins i noves maneres d’expressió per a nadons i nens petits.
Entre els anys 2020 i el 2022, decideixo fer un canvi de vida, i posar la Musicoteràpia per damunt de tot, i deixar de tenir-la com una afició i admiració.
Com a musicoterapeuta, acompanyo i dono sostén a les persones tinguin o no necessitats especifiques, i els dono un espai lliure per a poder-se expresar con necessitin. Vocalitzant, cantant o simplement fent sons i silèncis, i moments de relaxació i desconnexió.
Boskan és una Associació sense ànim de lucre amb objectius socials.
Realitzem Intervencions Assistides amb Gosses amb objectius pedagògics i emocionals, adaptant- a cada cas en particular. Som diferents per la fusió única que fem de les nostres teràpies i perquè fem només
ALLÒ QUE SENTIM.
Soc psicòleg graduat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en la menció de psicologia clínica. La meva formació és d’orientació cognitivo-conductual. He realitzat les pràctiques en el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Vilafranca del Penedès, participant en l’avaluació i el tractament de pacients amb trastorns mentals severs, especialment en el tractament de la depressió, ansietat i pors específiques.
Formació acadèmica:
Grau en Psicologia. Menció en Psicologia clínica.
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Formacions complementàries en:
– Comunicació efectiva i resolució de conflictes.
– Formació, sensibilització i reeducació viària.
– Gestió de l’estrès.
– Amaxofòbia o por a conduir.
Sóc psicòloga llicenciada a la UB, especialitzada en Psicologia Perinatal pel Inst.Europeo de Salud Mental Perinatal.
M’he format com a doula i especialitzat en l’àmbit del dol perinatal i l’acompanyament de l’embaràs després d’una o varies pèrdues gestacionals.
Facilito grups i tallers terapèutics i utilitzo l’Artteràpia en l’àmbit de la perinatalitat (fertilitat, concepció, embaràs, postpart, dol, trauma).
Pel que fa a l’acompanyament individual, m’he endinsat en l’àmbit de la psicoteràpia del dol i del trauma. La meva orientació és essencialment humanista i transpersonal.
Actualment dedico part del meu temps a l’acompanyament de la primera infància i famílies.
Mare de dos infants i professora de ioga (AEPY). Formada durant 5 anys en hatha ioga (500 hores) amb Miquel Gabarró. Formada en ioga durant l’embaràs amb Tere Puig, i en ioga i esferodinàmia per embarassades i postpart amb Viviana Tobi i Dalila Wagner. També he realitzat la formació en Danza Útera® i ciclicitat femenina amb Núria Peguera, i dues formacions de ioga per infants (Yoguitos i Yoga Tools).
Mare, mestra, acompanyant de infants i families, psicomotricista i ioguini.
Sempre m’ha agradat estar apropet de la infància i per aixo després de anys de monitora, vaig estudiar per ser mestra d’educació infantil.
I tot i q sentia que era el meu gran desig, l’escola, no va ser el que jo havia somiat.
Així que vaig conençar un caminet de recerca, aprenentatge i creixement ( tant personal com professional) fins que vaig arribar a Xantala. una escoleta d’educació lliure de Barcelona.
Vaig fer formacions( Xell, Cai, laura gutman, Wild…), voluntariat i visita a algunes escoles lliure( la Caseta, Genunió, el Roure) i visitar el Leon Dormido, una comunitat d’aprenentatge cocreaada pels Wild.
A partir d”aqui començava l’aventura d’acompanyar infants, families, voluntaris i futurs acompanyants, tot un regal, professionalment i personalment ja que em feia mirar-me i revisar-me i créixer conjuntament amb totes aquestes personetes des de les més petites a les més grans.
Immersa en aquest món, em va arribar la Psicomotricitat Acouturier, i em vaig formar a l’AEC per seguir acompanyant des d’un lloc més proper als infants, des del seu llenguatge, del cos, el vincle, del joc i tot el q mou.
I de la Psicomotricitat al Ioga. Personalment, des de fa molt de temps pràctico ioga pero aquesta vegada em vaig formar ( a Shunia Yoga i a Ioga per nens) per acompanyar infants i/o famílies.
El 2017 va néixer la Neus i després de quasi deu anys a Xantala, vaig sentir que ara volia viure la maternitat i la criança de la meva filla i vaig deixar el món laboral.
La meva mirada ha canviat, la maternitat transforma i et fa veure les coses tant diferents.
Poc a poc vam començar a mirar cap a fora i, buscant tribu per criar, la Panxamama em va obrir les portes per regalar-nos moments a la meva filla i jo i per seguir el meu caminet d’acompanyar a infants i famílies en algunes trobades temàtiques entorn la criança.
I, aixi reprenia el Ioga amb família; ara el meu present professional que gaudeixo tant compartint amb els infants i famílies i també acompnayant en algunes escoles com a extraescolars.
La fotografía está presente en su vida desde niña. Es su padre quien le despierta la curiosidad por este arte al instalar en su casa un pequeño laboratorio de fotografía.
Estudió magisterio en Madrid y poco después marchó a Cataluña donde trabajó de educadora social con niñ@s y adolescentes en riesgo de exclusión social. Pronto descubrió, estudió y se apasionó por la antropología, que ha sido piedra angular de su vida personal y profesional desde entonces. Viajó a Nicaragua, Canadá, Nepal y Perú con la cámara como testigo de su observación y reflexiones.
Durante más de diez años, la metodología de observación a través de la cámara se consolida en la mayoría de sus trabajos y crea documentos audiovisuales, exposiciones fotográficas y publicaciones fruto de proyectos de investigación en repoblación rural, acogida infantil, vínculo familiar, cuidado y autocuidado, o parejas binacionales entre otros. Actualmente la fotovoice, la fotografía participativa y el autorretrato son algunas de sus herramientas de trabajo fundamentales.
Hoy vive con su pareja en un pueblo de la costa sur de Barcelona y trabaja como formadora, orientadora pedagógica y diseñadora de programas desde su proyecto Educar La Mirada.
Als nostres artícles podràs trobar més informació relacionada amb el nostre treball.
Què és el joc? quin és el joc segons l’edat de cada infant? i quines les joguines més adequades? QUÈ...
Veure mésLes Maletes QUÈ SÓN LES MALTES? Les Maletes és un projecte solidari pensat i dissenyat en funció de les edats...
Veure mésINFANCIAS CONFINADAS – Familias que sostienen ¿Cómo viviste en tu familia el confinamiento forzoso? ¿Cuáles fueron tus sentimientos? ¿de qué...
Veure mésLes emocions a través dels contes Ara que s’apropa Sant Jordi és un bon moment per a reflexionar sobre el...
Veure mésCom entenem el desenvolupament? Entenem que el desenvolupament dels infants és global i harmònic, això vol dir que, tenint en...
Veure mésPer què un dels principis de SomRiu és potenciar el plaer de l’infant? Des de SomRiu un dels nostres principis...
Veure mésSomriu i l’abordatge del TEA El trastorn de l’espectre autista es defineix actualment con un trastorn del neurodesenvolupament que afecta...
Veure més