Somriu

La cooperativa

SOM UNA COOPERATIVA d’acció social i sense ànim de lucre!!!!!!El nostre nom oficial és SomRiu Penedès SCCL. 

A SomRiu ens sentim representades pels principis del cooperativisme.

1r. Adhesió voluntària i oberta

2n. Gestió democràtica per part dels socis

3r. Participació econòmica dels socis

4t. Autonomia i independència

5è. Educació, formació i informació

6è. Cooperació entre cooperatives

7è. Interès per la comunitat

L’economia social i solidària contempla una nova manera de produir, distribuir i consumir posant al centre la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Representa una alternativa viable i sostenible que defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris.

Actualment, seguint els principis del cooperativisme, col·laborem amb ACTUA i ENTREM.

Volem agraïr a Coopsetània i Facto cooperativa el seu acompanyament sense el qual aquest procés no haguès estat posible. (http://www.coopsetania.cat )

PROJECTES I ACTIVITATS D'ACCIÓ SOCIAL
Tots aquests projectes tenen l'objectiu de fomentar el benestar i la salut de les famílies de la comunitat:

“Creixem amb un Somriure” (2022 i 2023): Projecte d’atenció a famílies amb infants de 0-6 anys en situació de risc social. Subvencionat per la diputació de Barcelona.

“Grup d’acompanyament el dol perinatal (2022): Grup d’ajuda mútua gratuït i obert a totes aquelles famílies que hagin patit una mort gestacional. A càrrec de Patricia Carceller.

“Juguem” (2022): Taller d’acompanyament a famílies amb infants de 0-3 anys. Obert a tota la població. A càrrec de l’Ajuntament de Santa Margarida i Els Monjos. Gestionat pel servei d’Infància del Municipi.

Presentació del conte “Què seré quan sigui gran?” de Roser Roca. Col·laboració en el projecte i en el difusió per donar visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

“Artteràpia per infants i joves” (2022-2023). Activitat terapeútica que permet l’atenció a infants i joves de manera individual o en grup. Atenció a infants amb TEA, adolescents residents en CRAES, infants amb dificultats emocionals. A càrrec de Elisa Morales.

“Xerrada de primers auxilis per infants i nadons” (2023). Xerrada gratuïta i oberta per totes famílies amb infants. A càrrec de Laura Solé de Sanitàrea.

“Massatge infantil” (2023). Activitat gratuïta per families amb nadons de 0 a 12 mesos, a càrrec de Eva Mogas, doula, infermera i assessora de lactància.